Biografi

 

Jeg er født og opvokset i Aalborg.

Som 8 årig begyndte jeg at få klaverundervisning. Spillelærerinden var ikke opmærksom på, at jeg lærte på øret, og jeg fik der for ikke nodelæsningen med mig. Jeg ” digtede ” selv små melodier . Efterhånden opdyrkede jeg mit eget musikunivers, påvirket af tidens musikstrømninger.

Efter min gymnasietid flyttede jeg i kollektiv med nogle spillekammerater, der var lidt ældre end mig. Et orkester ” Den Lille Prins” , som havde kult status i Nordjylland m.f. , voksede ud af dette. Det var folk-rock . I 1972 udsendte EMI en EP og en LP med orkesteret.

Jeg og to andre fra orkesteret blev hyret til en forestilling på Jomfru Ane Teateret . ”Heimskringla. ”

Efter en rejse øst på i 1975 , der sluttede i Afghanistan , begyndte på en basis uddannelse på   AUC i 1976.

I 1977 begyndte jeg på Nordjysk Musikkonservatorium på A.M.= Almen Musikpædagog med violin som speciale.

I 1980-81 var jeg ansat som højskolelærer på St. Restrup Højskole.

Efter en freelance tilværelse som musiklærer på diverse musikskoler, timeunderviser på AUC, teateropgaver, forskellige projekter og orkestre blev jeg i 1985 ansat ved Holstebro Musikskole. Her mødte jeg min norske kone og vi flyttede til Fjaltring ved Vesterhavet og stiftede familie. I 1990 var jeg igen freelance og fik bla.a. til opgave at komponere musik til ”Bassin 2020” i Herning Svømmehal. Et projekt som Team Teateret stod for. Det blev til flere opgaver med Team teateret og i 1995 fik jeg til opgave at skrive klavertrio til Herning Stadstrio, som var forløber for ” Ensemble Midt Vest ”. Herning Stadstrio skulle indgå i et Teaterperformance projekt , ”Tråden”   om tekstilindustrien, som Herning er vokset ud af. To klavertrioer er indspillet med Herning Stadstrio og udgivet på CD.

I 2003 blev jeg uddannet som P.O. organist ved Vestervig kirkemusikskole og har P.T. en halv stilling som organist ved fire landsbykirker på vestkysten, og gang i diverse projekter, opgaver. P.T. – VALFART hedder en kvartet, som spiller i ”ny nordisk folketone” . Det meste mine kompositioner. 2 CD-er er indspillet med VALFART.COM

Musik og genrer.

Jeg er således opvokset i en tid, hvor der var store brydninger i et stagneret samfund (1968).

En tid hvor mangfoldigheden, nye musikformer, nye konstellationer fandt form og udtryk.

Jeg er formet af denne mangfoldighed og har ikke har kunnet ”konvertere ” til en bestemt musikform/genre , men har beskæftiget mig med ( komponeret, spillet) folkemusik, jazz, verdensmusik, rock, kammermusik og lidt electronica.